Nyheter

På Huspartner eftersträvar vi att bygga hus som uppfyller kraven som våra kunders livsstil ställer. Just nu byggs två nya hus på Skutberget med ett fint läge nära naturen. Husplanerna för dessa hus är speciellt framtagna med stor tanke på hur vi lever våra liv idag.

Förutom bra planlösning tar den tekniska biten allt större plats vid planering av nya hus. Att kunna styra allt från luftkonditionering, värme och larm från mobilen är den nya standarden, säger Arkitekten Lars Axelsson på Huspartner.

Vi spenderar en stor del av våra liv i vårt hem. Digitaliseringen har förändrat vår livsstil och leder till att vi nu efterfrågar andra funktioner av våra hus än vad vi tidigare gjort. Vi kan till exempel se en ökad efterfrågan på att husets olika funktioner går att styra digitalt och vi kan även se en önskan att husen har allrum anpassade för digitala aktiviteter så som TV-spelande.

De nya husen på Skutberget tillgodoser dessa behov. Vi har till exempel valt hus med passande allrum och utrustat dem med mediacentral och datauttag i de flesta rummen som ger tillgång till såväl trådbundna som trådlösa nätverk. Husen är två enplanshus på cirka 160 kvadratmeter vardera och utförda med vattenburen golvvärme som drivs via en energisnål värmepump vilket ger en låg uppvärmningskostnad. De har smart och öppen planlösning med mycket ljusinsläpp. Skutberget ligger dessutom nära till natur och elljusspår samtidigt som det ligger precis i utkanten av Karlstad, vilket gör läget attraktivt.